Milyen előnyei lehetnek a megelőző körülmetélésnek?

846
HOZZÁSZÓLÁS:

1. Véd a hímvesszőrák ellen.

Ezt az előnyét már régóta ismerték, de az utóbbi időben jöttek rá, hogy csak az újszülött korban végzett circumcisio rendelkezik ezzel a védő hatással. A Puerto Rico-i egyetem tanulmánya szerinférfi2t ötszáz hímvesszőrákban szenvedő beteg közül négyszáznyolcat nem metéltek körül, és a többi kilencvenkettő körülmetélését az újszülöttkort követő időszakban végezték el.

Hál’ istennek a hímvesszőrák nagyon ritka betegség: Franciaországban a férfiak rákbetegségének 1,5%-át sem teszi ki (némely ázsiai országban, például Indiában és Kambodzsában, a 15-25% -ot is eléri). A hímvesszőrák testileg és lelkileg nagyon keserves állapot, és a megelőzésre irányuló gyógymódot nem lehet túlzottnak értékelni.

2. A körülmetélés állítólag megvédi a nőt a méhnyakráktól.

Valójában az utóbbi években, az epidemiológiai kutatások virágzása idején figyelték meg, hogy azok a nők, akiknek a férjét körülmetélték, sokkal ritkábban betegedtek meg méhnyakrákban. Gyorsan fel is állították azt a hipotézist, mely szerint a smegma (a fityma és a makk között rekedt váladék) tartalmaz egy bacilust, amely elősegíti a méhnyakrák kifejlődését.

Ma már úgy vélik, hogy azokban az országokban, ahol a tanulmányt végezték, a körülmetélt férfiak sokkal józanabb életvitelének köszönhetően alacsonyabb a feleségüknél észlelt méhnyakrák előfordulása (mivel ők házasságon kívül ritkán létesítenek nemi kapcsolatot). De el kell ismernünk, hogy mind a mai napig nincs magyarázat arra. hogy a körülmetélt férfiakkal házasságban élő nők méhnyakrák megbetegedése miért ritkább.

Újra elkezdtek foglalkozni a fityma szerepével a felnőtteknél a nemi úton terjedő betegségek kapcsán. A fityma a hüvelyben oda-vissza mozgásai során valószínűleg rongálódik és mikrosérüléseket szenved, melyeken keresztül izzadmány juthat át, amelybe fertőző ágensek és vírusok kerülhetnek (és itt természetesen az AIDS-re is gondolnak).

Ez a magyarázat a nem körülmetélt férfiak esetében nagyobb potenciális megbetegedési gyakoriságot feltételez, de nem bizonyított, ugyanakkor neves szakemberek mégis valószínűnek tartják.

3. A gyermekeknél kiküszöböl mindenfajta makk körül vagy fityma alatt kialakuló fertőzést.

846
HOZZÁSZÓLÁS:
loading...

Hozzászólások |

Összesen eddig
0

És te mit gondolsz erről?
Neked mi a véleményed a témáról?

Szólj hozzá

| Mondd el a véleményed

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

 

<strong>Válogatott</strong> készítmények a gyomor + a bélrendszer problémái esetén!
Válogatott készítmények a gyomor + a bélrendszer problémái esetén!
<strong>Válogatott</strong> készítmények a gyomor + a bélrendszer problémái esetén!
Miért jó ha regisztrál?

Első kézből értesülhet új terápiákról gyógymódokról!

Első kézből értesülhet akciós vásárlási ajánlatokról!

LoginElfelejtette jelszavát?
Regisztráció! [ bezár ]
Miért jó ha regisztrál?

Első kézből értesülhet új terápiákról gyógymódokról!

Első kézből értesülhet akciós vásárlási ajánlatokról!

Felhasználó létrehozása!Már regisztrált? Jelentkezzen be! [ bezár ]

Elfelejtette jelszavát?


[ bezár ]